tiistai 6. lokakuuta 2015

Jylkkärissä Ravintelivalistuksista

Toimittaja Petri Kaikosuo haastatteli minua Jylkkäriin parisen viikkoa sitten Ravintelivalistuksista ja ViPusta.

"Ravintelivalistusiltamat on vuodesta 2010 asti pyörinyt tapahtumakonsepti. Ideana on viedä tieto sinne missä ihmiset ovat, tai minne ihmisten on matalampi kynnys tulla – kapakkaan. Konsepti on valistuksellinen.

“Puhujina on monentasoista luennoitsijaa laajalta aiheskaalalta: filosofia, uskonto, talous, luonnontieteet, kulttuuri, yhteiskunta ja niin edelleen”, kertoo yksi Ravintelivalistus-iltojen puuhamiehistä, Jyväskylässä opiskellut Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Keijo Lakkala.
Jyväskylässä Ravintelivalistukset alkoivat kokeiluluontoisena Vakiopaineessa vuonna 2013 nimellä ”Utopiaseminaari”. Tämän jälkeen Ravintelivalistuksia järjestettiin Kortepohjan Bar Sebastianiassa. Sittemmin Ravintelivalistus-illat ovat löytäneet kotinsa Ylä-Ruthilla.
Iltojen järjestäjinä ovat toimineet ensisijassa Vihreä Puolue “ViPu” ja Jyväskylän yhteiskunnallinen opisto ja niitä ovat avustaneet myös esimerkiksi Jyväskylän Maan Ystävät sekä Kommunistinen nuorisoliitto.
Iltojen järjestäjä ViPu ei ole sama kuin puolue Vihreät – De Gröna.
“ViPu on ulkoparlamentaarinen järjestö, jonka aatemaailma koostuu kolmesta keskeisestä palasesta: ekoanarkismista, ekososialismista ja syväekologisesta ajattelusta”, selventää Lakkala."


Ei kommentteja: