maanantai 13. tammikuuta 2014

Utopia tänään: yhteiskunnallisen mielikuvituksen metodologiaa -kirjan julkistamistilaisuus

Alkamisaika: keskiviikko 22. tammikuuta 2014, 18.00
Päättymisaika: keskiviikko 22. tammikuuta 2014, 21.00
Paikka: Ilokiven alakerta (Musta Laatikko), Keskussairaalantie 2, Jyväskylä
Tervetuloa Utopia tänään: yhteiskunnallisen mielikuvituksen metodologiaa -kirjan  julkistamistilaisuuteen ravintola Ilokiveen. Ohjelmassa on keskustelua kirjan yhteiskunnallisista teemoista, ja illan musiikista vastaa London Leather Boys.
Utopiat, suunnitelmat paremmasta maailmasta ja oikeudenmukaisemmasta yhteiskunnasta, ovat kuuluneet keskeisesti poliittisen filosofian historiaan. Tämän teoksen kirjoittaja, YTM Keijo Lakkala pyrkii osoittamaan utopioiden relevanttiuden myös nykyisen poliittisen ajattelun kannalta. Vaihtoehtojen pohtiminen nykyiselle, monia ilmeisiä ongelmia sisältävälle yhteiskuntajärjestelmälle on tärkeää pyrittäessä kohti toimivampaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ja utopian käsite on tähän tarkoitukseen edelleen hyvä metodologinen työkalu.
Teoksessa tarkastellaan utopioiden poliittisen filosofian historiassa ja modernin utopiatutkimuksen esittelyn ohella myös sosialismin ja kommunismin käsitteiden mahdollisia uudelleentulkintoja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan hahmottelun apuvälineenä. Tätä vaihtoehtojen, konkreettisten utopioiden etsintää havainnollistetaan Suomessa viime vuosikymmeninä käydyn perustulokeskustelun ja siinä esitettyjen erilaisten mallien analysoinnin kautta.
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan julkaisusarja Kampus Kustannus on julkaissut niin akateemista tiedekirjallisuutta kuin populaaria tietokirjallisuuttakin, oppimateriaaleja sekä runoja, proosaa ja sarjakuvia.
Kustantamo tarjoaa opiskelijoille ja muille kustannusalasta kiinnostuneille tilaisuuden tutustua alaan käytännön työn kautta.

Lisätietoja:
Hannu Nikulainen
Kustannustoimittaja
Puh. 040 840 7898

Ei kommentteja: