lauantai 5. heinäkuuta 2008

Bon Appétit!

"Tutkiessani kohta 300-vuotiaan Pietarin kaupungin syntyhistoriaa törmäsin varoituksiin välttää kaikkea kosketusta Suomenlahden saariin ja ylipäänsä suomalaisasutukseen. Syynä oli väestön vankka maine ihmissyöjinä. Ja totta tosiaan: myöhempi tutkimus viittaa siihen, että suomalaiset ja suomensukuiset kansat olivat Euroopan viimeisiä kannibaaleja. Vielä Elias Lönnrot sensuroi tiettävästi Kantelettaresta ihmissyöntiin viittaavia kohtia.

Niin kuin Anselm Feuerbach [sic!*] ja Juice Leskinen ovat muistuttaneet, ihminen on sitä mitä hän syö. Eurooppalaisessa kulttuurievoluutiossa kansa, joka söi viimeisenä lajitovereitaan mutta rakensi toisaalta ensimmäiset modernit keskitysleirit ei turhia hienostele. Odotan jännityksellä, milloin paljastuu että Hannibal Lecter olikin alun perin Liepohjan Lehtosia." - Matti Wuori, "Kaikki on totta - kirjoituksia kahdelta vuosituhannelta", s. 302

---------------------------
(*Kyseessähän pitäisi siis olla filosofi Ludwig Feuerbach. Matilla on mennyt senat sakaisin. Anselm Feuerbachan oli saksalainen kuvataiteilija.)

Ei kommentteja: