lauantai 14. kesäkuuta 2008

Noam Chomsky on Marijuana

Chomsky puhuu asiaa marijuanaan ja muihin huumausaineisiin liittyvästä politiikasta. 1800-luvulla gin oli kiellettyä (gin oli köyhien juoma) mutta rikkaiden nauttima viski ei. Yhdysvalloissa vastaava luokkakyktös näkyy kokaiinin ja crackin kohdalla.

"There has been some controversy over the disproportionate mandatory sentences for crack cocaine under U.S. law since 1987. Whereas it is a 5-year minimum sentence for trafficking 500g of powdered cocaine, the same sentence can be imposed for mere possession of 5 grams of crack cocaine, a 100:1 ratio. There is no mandatory minimum sentence for mere possession of powder cocaine. The United States Sentencing Commission has recommended that this disparity be rectified and existing sentences reduced. Some claim that this disparity amounts to institutional racism, as crack cocaine is more common in inner-city black communities, and powder cocaine in white suburban communities." -Wikipedia

"Siitä saakka kun USA:ssa aloitettiin huumesota 1980-luvulla, Ronal Reaganin presidenttikaudella on tämän politiikan hyödyistä ja haitoista kiistelty ankarasti. Uusimmassa raportissaan ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch tuo esiin tietoja huumesodan rotusodan luonteesta: vankilaan tuomituista huumerikollisista 62.7% on mustia ja 36.7% valkoisia.

Tällä suhteella ei ole mitään tekemistä huumeiden käytön tai huumerikollisuuden kanssa: valkoisia huumeiden käyttäjiä on viisi kertaa enemmän kuin mustia ja suhteessa mustan väestön osuuteen koko väestöstä mustia tuomitaan huumeista vankilaan 13 kertaa enemmän kuin valkoisia. Joka 20. yli 18 vuotias musta mies on vankilassa, valkoisista joka 180:s. Mustia USA:n väestöstä on vain 12%.

Yksittäisissä osavaltioissa rotusorto on vielä räikeämpi: 7:ssä osavaltiossa mustia on vankiloissa jopa 80 - 90 % kaikista vankiloihin tuomituista huumerikollisista. Pahimpia ovat Illinois ja Maryland." - ViRiDiS - Vihreä verkkolehti


Ei kommentteja: