keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Apuva! Homofoobikkokristittyjä syrjitään!

(Kommentti tänne.)

"Lainsäädännön avulla uudeksi muokattu käsitys avioliitosta tulee epäilemättä olemaan hyökkäysväline kristittyjä vastaan myös Suomessa. Elämme ajassa, missä ei argumentoida arvojen puolesta tai vastaan. Sen sijaan pyritään valtaan ja pakotetaan rangaistusten uhalla ihmiset omaksumaan tietyt arvot."

Ensiksikin: homoavioliittojen laillistaminen on seurausta "arvojen puolesta argumentoimisesta". Pitkä polku on kuljettu homoseksuaalien oikeuksien turvaamiseksi.

Yleisinhimillinen emansipaatio on homoavioliittojen sallimisen keskeinen sisältö. Ei ole mitään syytä sille etteikö homoavioliittoja sallittaisi. Kysymys on vapaudesta.

Vapaus ei tässä kuitenkaan tarkoita perinteistä liberalistista, negatiivista vapauskäsitystä - vapautta rajoitteista. Tällainen lähtökohta on liian atomistinen ja individualistinen. Ihminen on ensisijaisesti yhteisöllinen olento ja myös vapautta tulee arvioida tältä kannalta.

Vapaus tarkoittaakin ensisijaisesti toimintamahdollisuuksia. (Tässä yhteydessä kannattaa tutustua Sirkku Hellstenin teokseen "Oikeutta ilman kohtuutta") Ihminen on onnellinen saadessaan toteuttaa itsessään olevia potentioita mahdollisimman vapaasti. Mutta juuri "vapaus"-käsitteen yhteisöllisyyden vuoksi kaikki ei ole sallittua. Murhaaminen ei ole sallittua koska se rajoittaa kokonaisuuden toimintamahdollisuuksia.

Eikä homojen vapauttaminen tarkoita sitä että kristittyjä saisi vainota: tämä rajoittaa jälleen yhteiskunnan kokonaistoimintamahdollisuuksia.

En ole mikään telaketjuateisti, mutta juuri tämän emansipaationäkökulman huomioon ottaen, täytyy huomauttaa että juuri kristinoppi on useassakin mielessä ihmistä alistava aate. Tämä näkyy mm. juuri homouden ja homoavioliittojen demonisoimisessa. Sellaista kristillisyyttä vastaan saakin hyökätä, joka aiheuttaa kärsimystä ihmisille.

Homous sen sijaan itsessään ei aiheuta kärsimystä vaan on nimenomaisesti erään produktiivisen voiman, "Eroksen" (Marcuse), ilmausta - saman joka ilmenee myös heteroparien välisessä rakkaudessa. Rohkenen epäillä että homojen oikeuksia ajavat eivät ryhdy syrjimään ja mustamaalaamaan niitä jotka eivät hyväksy valtion uutta käsitystä avioliitosta.

Esimerkki: rasismi kielletetään. Onko rasismin kieltävä laki esim. uusnatseja syrjivä? Rasismi ja homofobia ovat täysin analogisia.

Arvojen puolesta kyllä argumentoidaan: kristittyjen argumentoinnissa on tosin kyse useasti henkilökohtaisesta vastenmielisyydestä homoutta kohtaan sekä kristilliseen dogmatiikkaan kiintymisestä.

Ei kommentteja: